طريقة عمل الشيبسي احلي من المصنوع ، خصوصا أنه لابد أن يضاف عليه مواد حافظة، والطريقة إن شاء الله سهلة جداااااا والنتيجة جميلة ولذيذة تعجبكم .....
اول حاجة بتقشري البطاطس وتقطعيها شرائح رفيعة جدا، ويفضل ماكينة تقشير وتقطيع ، أو طريقة التقطيع السريع بسكين حادة ...
وبعدين بتحضري طبق فيه خل، وطبق تاني فية ماء، وطبق تالت ( فيه الطعم المطلوب) فيه مرقة دجاج او لحمة او حسب الطعم الي تريدينة او جبنة رومي مبشورة او موتزاريلا بس الجبنة تكون مبشورة ، أو مقطعة فرافيت خالص، المهم بتحمري الشيبسي من غير ما تحطيه في اي طبق من الاطباق دي ، وبعدين تطلعيه من النار علي طبق الخل علي طول وتسيبيه فيه شويه، وبعدين تضعين الشيبسي في طبق الماء، وبعدين علي طبق الطعم ، وتحمريه ثاني، وعلي طبق التقديم ..
وبالهنا والشفا ......